Geschiedenis
Sinds 1962 stelde het bestuur van de vereniging KansPlus-sien, het vroegere Ouders Verstandelijk Gehandicapten, oftewel VOGG, zich een doel: een vakantieweek organiseren voor verstandelijk gehandicapte kinderen die thuis wonen. Een vakantieweek om de kinderen een gezellige week te bieden én de andere gezinsleden de mogelijkheid te geven om zelf op vakantie gaan en hen te ontlasten van de zorg voor het gehandicapte kind.
In de zomer van 1965 werd het allereerste kamp gehouden op een mooie locatie waaraan het kamp zijn naam dankt, namelijk het terrein van de Pantser Infanterie Rij Opleidings Centrum in Zeelst, oftewel het PIROC. Gestart werd met een kleine groep van 15 kinderen tot ongeveer 20 jaar die een week op het PIROC door brachten in een aantal door de PIROC-leiding beschikbaar gestelde barakken.
In de loop der jaren is het aantal kinderen dat deelneemt gestegen tot ongeveer 30 kinderen. In 1987 werd de rijopleiding Tilburg overgeplaatst naar Prinses Irene kazerne in Veldhoven, waardoor ruimtegebrek ontstond. Dit werd opgelost door gebruik te maken van vakantiehuis De Sprinkhaan op de Oirschotse heide in Oirschot.
Vanwege sluiting en sloop van het PIROC-terrein, moesten ook de laatste kinderen naar een andere locatie: vanaf 2000 is het Piroc Zomerkamp te vinden op de Oirschotse heide in vakantiehuis De Sprinkhaan.